A délutáni kedvezőtlen vállalati hírek (a vártnál kedvezőtlenebb negyedik negyedéves eredményeket tett közzé a Boeing és az Apple) miatt a Fed közleményének megjelenését megelőzően vegyes volt az amerikai részvénypiacokon.

A közlemény megjelenését követően azonban változott a helyzet, a jegybankárok ugyanis jelezték, hogy 2014 második feléig valószínűleg nem nyúlnak az irányadó rátához (marad a nulla százalékos kamat). A Dow Jones 0,23, az S&P 0,3, a Nasdaq pedig 0,66 százalékos pluszban tartózkodik. A piaci szereplők a nyolc órakor napvilágot látó kamatpálya előrejelzésre, és Ben Bernanke negyed kilenckor kezdődő beszédére várnak.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!