Pluszba kapaszkodott Budapest

A mínuszos kezdés után kora délutánra zöldbe ért a Budapesti Értéktőzsde.
MTI, 2013. január 7. hétfő, 13:42
Fotó: Napi.hu

Délután fél kettő után pár perccel már 1,03 százalékos pluszban állt a mutató, az emelkedésből a Mol vette ki leginkább a részét, hiszen az energiaipari vállalat részvényeinek értéke 2,26 százalékkal haladta meg a reggeli értéket. Ugyancsak - igaz jóval kisebb, 0,28 százalékos - pluszban áll a Richter, ahogy az OTP is 0,81 százalékot erősödött. A nagy papírok közül egyedül a Magyar Telekom áll mínuszban, mégpedig 0,51 százalékkal, hiába írta elemzésében a KBC hogy akár jóval feljebb is kúszhat az árfolyam.

A forgalom meglehetősen alacsony volt ekkor, meglepő azonban, hogy a Mol papírjaival közel akkora értékben kereskedtek, mint az OTP-ével: 1221 milliárd áll szemben az 1538 milliárddal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK