A kezdeti mínuszokat teljesen ledolgozták zárásra az amerikai indexek és a napot végül mérsékelt emelkedésekkel fejezték be: a Dow 3 ponttal került feljebb, a Nasdaq 0,2 százalékot, az S&P pedig 0,1 százalékot erősödött.

Mindössze egyetlen makroadat látott ma napvilágot. A júliusi előzetes eredményeknél jobban javult a fogyasztói hangulat az USA-ban - derült ki a Michigani Egyetem felmérésének végleges adatközléséből. A fogyasztói hangulatindex értéke 85,1 pontra emelkedett, ami nemcsak az előzetes eredményeket (83,9), de a konszenzust (84) is felülmúlta. Ráadásul az index az utóbbi időkben is kedvező trendet mutat az ingadozások ellenére, ami a fogyasztás fellendülését jelezheti előre.

Amerikában ma a Facebook legnagyobb partnerének számító Zynga került ma a befektetők fókuszába. Hatalmas zuhanással indították a kereskedést a Zynga részvényei a cég tegnap este közzétett gyorsjelentése után. A papírok 16 százalékot veszítettek az értékükből. A közösségépítő játékairól ismert cég az elemzői konszenzusnál valamivel jobb számokat közölt, viszont a menedzsment-várakozások nagy csalódást okoztak a befektetőknek. A folyó negyedévre 175 és 200 millió dollár közötti bevételt vár a vezetőség, míg a konszenzus alapján az elemzők 214 millió dolláros bevételre számítanak. Az egy részvényre jutó eredmény szintjén 5 és 9 cent közötti veszteséget jósol a menedzsment, míg az elemzői várakozás 2 centes veszteség

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!