A kereskedés során negatív tényező volt, hogy Dél-Korea az utóbbi három év leggyengébb negyedéves jelentését tette közre, mely szerint tovább lassul a gazdasága, de a tengerentúlról érkező rossz vállalati jelentések (főképp az Apple és az Amazon) sem segítették a piacokat. A hangulatot végül az fordította meg, hogy két százalékkal bővült az Egyesült Államok GDP-je a harmadik negyedévben. "Bár az adat jobb az elemzők által vártnál, nincs benne semmi kiemelkedő, így a pozitív reakció inkább annak köszönhető, hogy a befektetők mostanában nagyon várnak minden jó hírt" - kommentálta a piac reakcióját a Marketwatch-nak Peter Garnry, a Saxo Bank szakértője. Ennek köszönhetően a főbb európai tőzsdék pluszban zártak, így a londoni FTSE-100 0,03, a párizsi CAC-40 0,7, míg a frankfurti DAX 0,4 százalékot erősödött csütörtöki záróértékéhez képest.

Felemás napja volt a perifériaindexeknek: a milánói FTSE-MIB követte az öreg kontinensen eluralkodó trendet és 0,36 százalékos pluszban zárt, vörösbe fordult viszont a madridi IBEX-35 és 0,2 százalékot esett, miután híre ment, hogy újabb rekordot döntött a munkanélküliség az ibériai országban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!