A londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,66 százalék, a párizsi CAC40 index 0,76 százalék, a frankfurti DAX-index pedig 0,20 százalék pluszban indított.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,58 százalékkal erősödött a nyitásban.

QP | Quality Placement

Az eurót 1,1207 dolláron jegyezték a nemzetközi bankközi devizapiacon csütörtök délelőtt kilenc órakor, az árfolyam gyakorlatilag nem változott a kedd estihez képest.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 36 cent (0,53 százalék) emelkedéssel, 66,36 dolláron állt.

Az arany ára unciánként 0,05 százalékkal, 75 centtel, 1522,35 dollárra csökkent.

Erősödés az ázsiai piacokon

A vezető börzék Ázsiában csütörtökön, és a még nyitva tartó piacok is pluszt jeleztek. Csütörtökön a tokiói és szöuli tőzsde zárva volt - írta az MTI.

A már bezárt tőzsdék közül az ausztrál tőzsde irányadó mutatója 0,10 százalékos, a tajvani tőzsdemutató pedig 0,86 százalékos erősödéssel fejeztek be a napot.

A reggel 8 órakor még nyitva tartó hongkongi tőzsde 1,17 százalékos, a sanghaji börze pedig 1,11 százalékos pluszt jelzett.

Az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 16 cent (0,24 százalék) csökkenéssel, 66,25 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!