A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 135,81 ponttal, 0,54 százalékkal, 25 461,97 pontra emelkedett - írta z MTI.

Az S&P 500-as mutatója 13,09 ponttal, 0,46 százalékkal nőtt, és 2840,31 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 9,33 ponttal, 0,12 százalékkal erősödött, és 7812,02 ponton zárt.

A Dow Jones és az S&P értékét egy sor kedvező vállalati gyorsjelentés húzta felfelé, ami ellensúlyozni tudta az amerikai-kínai kereskedelmi feszültségek éleződését. A vártnál nagyobb bevételről és profitról beszámoló Kraft Heinz élelmiszeripari óriáscég árfolyama több mint 9 százalékkal ugrott meg, a videojátékokat készítő Take-Two pedig 10,5 százalékkal drágult a vártnál nagyobb bevételnek köszönhetően.

A kínai kereskedelmi minisztérium pénteken közölte, hogy 60 milliárd dollár értékű amerikai árucikkre vetnek ki 5-től 25 százalékig terjedő pótvámot, ha az Egyesült Államok valóra váltja fenyegetését, miszerint további 200 milliárd dollár értékű kínai terméket 25 százalékos védővámmal sújt.

Az amerikai munkaügyi minisztérium júliusi jelentésében arról számolt be, hogy a nem mezőgazdasági ágazatokban foglalkoztatottak száma a vártnál kevésbé, 157 ezerrel emelkedett, miközben a betöltetlen álláshelyek száma elérte a 6,6 milliót. A munkanélküliségi ráta 3,9 százalékra esett, ami azt mutatja, hogy a munkaerőpiac még feszesebbé vált.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!