A londoni értéktőzsde irányadó mutatója, az FTSE-100 1,35 százalékkal 5860,80 pontra erősödött. A párizsi CAC-40 1,35 százalékkal 3475,50 pontra nőtt. A frankfurti DAX-30 1,00 százalékkal 7333,00 pontra emelkedett a szerdai záró értékhez képest. A legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 1,2 százalékos napi emelkedéssel 1109,43 ponton zárt.

A tőzsdemutatók csütörtöki növekedését elsősorban a kedvező európai negyedéves vállalati eredmények, valamint a javuló amerikai és a kínai makrogazdasági adatok váltották ki.

A negyedéves adataikat már ismertető európai cégek mintegy 56 százaléka a szakértők által várt, vagy azt meghaladó adózott eredményt ért el.

Csütörtökön elsősorban a távközlési és a pénzügyi ágazat részvényei drágultak, miután kedvező eredményeket közölt egyebek között a BT Group, a Lloyds Banking Group és a Legal & General.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!