Kedden Tokióban a Nikkei225 mutató 0,53 százalék emelkedéssel, 20 187,50 ponton fejezte be a napot, elsősorban az erősödő dollár miatt, amely felhajtotta az exportra termelő cégek árfolyamát - írja az MTI.

Tokióban a részvények szélesebb körét felölelő TOPIX mutató 0,72 százalékos emelkedéssel zárt. A tajpeji 1,22 százalékos erősödéssel, az ausztrál börze pedig 0,07 százalékos növekedéssel fejezte be a napot.

A tokiói tőzsdezáráskor még folyt a kereskedés néhány tőkepiacon a térségben, Sanghaj 0,31 százalékos, Hongkong 1,56 százalékos, Szöul pedig 0,55 százalékos nyereséget jelzett a hétfői záróértékhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!