Pluszban nyitott Amerika

ndexemelkedéssel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon, az emelkedést a technológiai és pénzügyi részvények húzták.
Domokos László, 2017. május 1. hétfő, 16:24
Fotó: MTI/EPA

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,1 százalék, a S&P-500 index 0,19 százalék, a Nasdaq Composite index 0,31 százalék nyereséget mutatott az után, hogy az amerikai képviselőknek vasárnap estére sikerült kidolgozniuk a kormány működéséhez szükséges költségvetést, amivel elhárult a kormányzati munka megbénulásának veszélye.

A kongresszusnak és a képviselőháznak még péntekig el kell fogadnia a kétpárti egyezséget a mintegy egyezermilliárd dolláros szövetségi költségvetésről. Ez lehet az első nagy törvény, amelyet a kongresszus elfogad Donald Trump elnök január 20-i beiktatása óta.

Az Apple részvényeinek 1,1 százalékos növekedése mindhárom indexemelkedésre erős hatással volt.

A kereskedés azonban hétfőn lagymatag lehet, mivel zárva van számos piac Ázsiában és Európában a munka ünnepe miatt, ám minden bizonnyal erősödni fog a hét folyamán, amikor egy sor gazdasági adatot, vállalati jelentést tesznek közzé - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK