Pluszban nyitott Budapest

Jól kezdődik a nap a Budapesti Értéktőzsde számára.
Napi.hu, 2014. június 10. kedd, 09:45
Fotó: Reuters

Mintegy 40 perccel a nyitás után 0,6 százalékos pluszban állt a BUX, az emelkedésből az OTP 1, a Mol 1,1 százalékkal vette ki a részét, míg a Magyar Telekom 0,6 százalékos bukott, a Richter pedig stagnált. Az olajipari vállalat részvényeinek kereskedését minden bizonnyal segítette az a hír, mely szerint Pakisztánban olajra bukkant egy, a Mol részvételével működő közös vállalat.

A forgalmat tekintve az OTP vezet 573 millió forinttal, a Mol a második 242 millióval, míg a képzeletbeli dobogóra a Richter fért fel 34 millióval.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK