A DJIA-30 index 0,41 százalékkal, az S&P-500 index 0,36 százalékkal, a Nasdaq Composite 0,70 százalékkal kezdett magasabban a keddi záróértékéhez képest- írja az MTI..

Januárban az amerikai magánszektorban az elemzői várakozásokat meghaladó mértékben, hét hónapja a legnagyobb számban nőtt a foglalkoztatás. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve idei első kamatdöntésétől nem várnak kamatemelést a piacok.

QP | Quality Placement

Kedden a Wall Street indexei csekély veszteséggel zártak. Az indexek januárt nyereséggel fejezték be, a DJIA-30 0,5 százalékkal, az S&P-500 1,8 százalékkal, a Nasdaq Composite 4,3 százalékkal emelkedett.

Szerdán az olaj ára emelkedett az OPEC és az orosz olajtermelés csökkenéséről szóló beszámolók hatására. Az amerikai piaci nyitáskor a Brent nyersolaj 1,04 százalékkal, a WTI 0,98 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 56,16, illetve 53,33 dolláron.

Az arany határidős piacán a legközelebbi kontraktus jegyzése 0,45 százalékkal, unciánként 1205,95 dollárra csökkent.
A dollár erősödött, az eurót 0,42 százalékkal jegyezték gyengébben, 1,0752 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!