Kiegyensúlyozott emelkedést mutatott a Budapesti Értéktőzsde. Főleg az OTP vezérletével emelkedni tudott a BÉT indexe és fél százalékkal magasabban, 22260 ponton zárt. Az OTP 0,7 százalékkal 5270 forintra erősödött, a kereskedés elején még 5310 forint felett is forgott, de ez a szint nem bizonult tarthatónak, így zárás előtt már 5260 forinton is megváltak tőle.  

A Mol 21750 forinton zárt, ezszáz forinttal magasabb a hétfőinél és a mai napi maximum is egyben. Az olajpapír iránt ma is élénk volt az érdeklődés: míg az OTP forgalma 6,9 milliárd, vagyis meglehetősen alacsony volt, addig a Molra 2,8 milliárd forint értékben kötöttek üzleteket. 

A Richter-részvények árfolyama száz forinttal, 43 600 forintra emelkedett, vagyis a gyógyszerpapír megpihent az elmúlt napok rallyja után. 

A Magyar Telekom egy forinttal 550 forintra kapaszkodott föl.

A közepes kapitalizációjú cégek közül a CIG és az Egis is egy százalékos emelkedéssel zárta a napot. A kisebbik gyógyszergyártó papírja 21005 forintra drágult, a CIG 740 forinton végzett.

Az FHB részvényei viszont 1,8 százalékos csökkenéssel fejezték be a kereskedést, 960 forintot adtak értük az utolsó kötésben. A kereskedés végén megugrott a Pannergy árfolyama, miután ma egy brókercég 1320 forintos célárfolyammal vételre ajánlotta a cég részvényeit. Az árfolyam 896-ról 925 forintra emelkedett, vagyis 3,3 százalékkal nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!