Az amerikai indexeknek harmadik napja sikerült pluszban zárniuk. A Marketwatch szerint a befektetők tartózkodtak a nagyobb vásárlásoktól, hiszen a héten még több fontos makroadat lát napvilágot - ebből is az egyik legfontosabb a pénteken megjelenő amerikai foglalkoztatási adat.

A Dow Jones Ipari Átlag 0,02 százalékos emelkedéssel 10 406 ponton zárt kedden. Az index nagyobb emelkedését piaci kommentárok szerint a Microsoft részvényeinek 1,9 százalékos esése fogta vissza, míg a korábbi növekedéséhez a muníciót az akvizíciós hírek miatt javuló befektetői hangulat illetve a Qualcomm három milliárd dolláros részvény- visszavásárlási bejelentése adta.

Az S&P 500 Index 0,2 százalékos növekedéssel 1118 ponton, a Nasdaq pedig 0,32 százalékos plusszal 2281 ponton állt a nap végén.

Most, hogy a negyedik negyedéves gyorsjelentési szezon véget ért, a befektetők ismét a gazdasági adatokra és nemzetközi szinten a kormányok gazdasági és monetáris szabályozások normalizálása érdekében hozott döntéseire összpontosítanak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!