Pluszban zárt Amerika - Segített az olajár

Emelkedéssel zártak szerdán a New York-i tőzsde irányadó mutatói.
MTI-Eco, 2016. március 9. szerda, 22:40

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 34,48 ponttal, 0,2 százalékkal, 16 998,58 pontra nőtt.

Az S&P 500-as mutató 9,85 pontot, 0,5 százalékot gyarapodott, és 1989,11 ponton fejezte be a napot.

A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 25,55 pontot, 0,55 százalékot emelkedett, és 4674,38 ponton zárt.

A piacot az olajár emelkedése támogatta, miután az amerikai kormány energiaügyi tájékoztató hivatala (EIA) közleményéből kitűnt, hogy az amerikai nyersolajkészletek a várakozásoknak nagyjából megfelelően növekedtek, a finomított termékek készletállománya viszont a vártnál jóval nagyobb mértékben csökkent.

A Standard and Poor's mutató 10 legfontosabb ágazati alindexe közül 9 emelkedett, az élen az energiaszektorral.

A biotechnológiai részvények ára viszont csökkent, arra a hírre, hogy a kormány kísérleti programot indít a Medicare egészségbiztosítási rendszer gyógyszerköltségeinek csökkentésére.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK