A blue chipek vegyes képet mutattak. A nap közben 20 000 fölé is benéző Mol árfolyama kora délután nagyot esett és a nap végén 0,8 százalékkal az előző napi záróértéke alatt 19 550 forinton zárt.

A terveiről beszámoló, illetve a gáz- és villanybizniszbe tartó Magyar Telekom részvényei nap közben többször visszacsúsztak az előző napi zárószint körüli értékhez, a nap végére viszont 0,4 százalékkal 718 forintra javítottak.

Az OTP a reggeli mínuszos nyitás után még délelőtt elérte a 6222 forintos napi maximumát, délután viszont többször lecsúszott a negatív tartományba. A nap végére sikerült visszatornásznia magát és 0,3 százalékos erősödéssel a napi csúcsa közelében, 6200 forinton zárt.

Mindkét gyógyszeripari cég emelkedéssel nyugtázta a napot. A Richter 0,5 százalékos emelkedéssel 42 000 forinton, míg az Egis 0,74 százalékos növekedéssel 20 485 forinton zárta a kereskedést.


A közel 681 millió forintos tavalyi veszteségéről beszámoló Econet papírjai egész nap a negatív tartományban mozogtak, a részvények árfolyama a kereskedés végén 1,71 százalékos veszteséggel 115 forintra esett.

A Rába, amely szerdán az Engellel kötött ingatlanfejlesztési szerződésének felmondásáról tett bejelentést a BÉT honlapján, egész nap jóval az előző napi záróértéke alatt mozgott, végül 1,21 százalékos mínusszal 815 forintos értéken zárta a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!