Pluszban zárt az USA

A szenátusbeli megállapodás nagyot lökött az amerikai tőzsdéken.
MTI, Napi.hu, 2013. október 16. szerda, 22:22
Fotó: Napi.hu

A kereskedés szempontjából a nap legfontosabb híre az volt, hogy az amerikai szövetségi szenátus vezetői szerdán hivatalosan bejelentették, hogy megállapodás született az adósságplafon felemeléséről és a szövetségi kormányzat finanszírozásának újraindításáról.

Később, John Boehner, az amerikai képviselőház republikánus párti elnöke arra biztatta párttársait, hogy szavazzák meg szenátusbeli kompromisszumot. A házelnök közleményében leszögezte, hogy pártja folytatni fogja harcát az egészségügyi reform átalakításáért és a felelős pénzügypolitikáért, ám nem az a taktikájuk, hogy megtorpedózzák a szenátus által elért kétpárti egyezséget.

A nap fontos híre volt az is, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed Bár szerdai jelentésében arról írt, hogy irodáinak harmada a gazdasági növekedés némi lassulását érzékelte az elmúlt hetekben, miközben több helyről a közigazgatás részleges leállásának káros hatásait is jelezték. Ez azonban nem rontott a hangulaton, így zárásra a Dow Jones ipari átlaga és az S&P-500 1,4, a Nasdaq pedig 1,2 százalékos pluszt hozott össze.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK