Japánban a Nikkei-225 2,76 százalékkal haladta meg szerdai záró értékét, míg a dél-koreai Kospi Composite 1,37 százalékkal emelkedett csütörtökön. Az ausztrál S&P/ASX 200 2,40 százalékkal került feljebb, az indiai Sensex 1,42 százalékkal, a hongkongi Hang Seng pedig 1,56 százalékkal nőtt. Egyedül a sanghaji index nem villogott, mindössze 0,04 százalékos növekményt produkált csütörtökön. Tokióban a jen gyengülése segítette az exportőröket. A Sony 4,39 százalékkal, a Panasonic 4,71 százalékkal, a Nissan Motor 4,17 százalékkal, a Toyota Motor 2,62 százalékkal drágult. Hongkongban a légitársaságok részvényei ma jól teljesítettek: az Air China 2,73 százalékkal, a China Eastern Airlines 3,7 százalékkal drágult. Sanghajban azonban mindkét légitársaság vesztett szerdai értékéhez képest: az Air China 1,89 százalékot, a China Eastern Airlines pedig 1,23 százalékkal esett.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!