Pluszban zárt Budapest

A kereskedés végére 0,23 százalékos pluszt hozott össze a Budapesti Értéktőzsde.
Napi.hu, 2013. október 30. szerda, 17:24
Fotó: Napi.hu

Az emelkedésből a blue chipek közül az OTP 1,3, a Mol 0,5 százalékkal vette ki a részét, míg a Magyar Telekom 0,7, a Richter pedig 1,2 százalékot vesztett értékéből.

Folytatta az elmúlt napok emelkedését az Elmű és az Émász, hiszen szerdán is 20, illetve 19,7 százalékkal tudták növelni értéküket a részvények - a befektetők ugyanis láthatóan arra spekulálnak, hogy az állam megveszi a cégeket az RWE-től.

A forgalmat tekintve az OTP 4,4 milliárddal verte a mezőnyt, a képzeletbeli dobogóra pedig rajta kívül a Richter (1,2 milliárd) és a Mol (423 millió) került fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK