Pluszban zárt New York

Erősödtek csütörtökön a New York-i értéktőzsde főbb mutatói, ugyanis az amerikai befektetők is kedvezően fogadták, hogy az Európai Központi Bank (ECB) délután csökkentette alapkamatát, és lazább monetáris politika folytatása mellett kötelezte el magát.
MTI-Eco, 2014. június 5. csütörtök, 23:15
Fotó: Reuters

Ha Európában megerősödik a gazdasági növekedés, az Amerikának is jó hír a szoros kereskedelmi kapcsolatok miatt, így komoly figyelmet kapott az ECB döntése a potenciális gazdaságélénkítő hatásai miatt. Az amerikai részvénypiacon jól teljesítettek a technológiai és internetes cégek papírjai. A nap végére a Dow Jones indexe 0,59 százalékkal, az S&P 500-as mutató 0,65 százalékkal, míg a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 1,05 százalékkal erősödött.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK