Pluszban zárt New York

Emelkedéssel zártak hétfőn a New York-i értéktőzsde főbb mutatói annak ellenére, hogy az IBM csalódást keltő gyorsjelentést tett közzé.
MTI-Eco, 2014. október 20. hétfő, 22:39

A Dow Jones index 0,12 százalékkal, az S&P 500-as mutató 0,91 százalékkal, míg a Nasdaq Composite mutatója 1,35 százalékkal emelkedett hétfőn.

Az IBM elektronikai konszern csalódást keltő gyorsjelentése lehúzta a Dow Jonest, az IBM árfolyama 7,2 százalékkal esett, miután a harmadik negyedévben profitja és bevételei is alacsonyabbak lettek a vártnál.

A viharos múlt hét után hétfőn nyugodt volt a kereskedés, de a befektetők továbbra is tartanak attól, hogy az európai gazdaság gyenge növekedése átterjedhet az Egyesült Államokra is.

A héten elsősorban a nagyvállalati gyorsjelentések uralják a piacokat. 130 vállalat teszi közzé harmadik negyedéves eredményét, köztük az American Express, a Cola-Cola és az AT&T. Az Apple, a piaci tőkeérték alapján a világ legnagyobb vállalata, amely hétfőn tőzsdezárás után jelent, várakozások szerint a harmadik negyedévben növelte nettó és egy részvényre jutó nyereségét is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK