Pluszban zárt Nyugat-Európa

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn, miután a napot még komoly mínuszban indították.
MTI, 2016. április 18. hétfő, 18:05
Fotó: Reuters

A londoni FTSE-100 0,13 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,72 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 0,29 százalékos nyereségben fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,46 százalékos, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 0,42 százalékos pluszban zárt.

A vezető nyugat-európai tőzsdemutatók több mint egy százalékos mínuszban kezdték a hétfői napot a kőolaj jelentős árcsökkenésére, amit az okozott, hogy az olajtermelőknek nem sikerült megállapodniuk az olajtermelés szinten tartásáról vasárnap.

A Brent ára több mint 7 százalékos mínuszban is állt hétfőn délelőtt, de a nap folyamán a veszteség fokozatosan mérséklődött. A vezető európai tőzsdék zárásakor, közép-európai idő szerint 17.30-kor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 0,3 százalék (13 cent) csökkenéssel 42,97 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK