Pluszban zárt Nyugat-Európa

Emelkedéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók hétfőn.
Szász Péter, 2017. február 13. hétfő, 18:11
Fotó: Reuters

Az európai piacok ezzel követték az amerikai börzék irányadó mutatóinak az emelkedését, amit azok a várakozások váltottak ki, hogy az amerikai elnök várhatóan a közeli hetekben nyilvánosságra hozza adócsökkentéseket is tartalmazó adóreformjának részleteit, ami hozzájárulhat a gazdaság növekedéséhez, és a vállalati nyereségek emelkedéséhez.

A londoni FTSE100 index 0,27 százalékos, a frankfurti DAX-30  0,93 százalékos, a párizsi CAC-40 mutató pedig 1,19 százalékos pluszban fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 1,08 százalékkal, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója pedig 0,87 százalékkal erősödött.

Az európai tőzsdezáráskor - 17.30 órakor - az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,17 dollár (2,05 százalék) csökkenéssel 55,54 dolláron állt.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,64 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,47 százalék, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója 0,51 százalék pluszban állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK