A befektetők kivárnak az EKB kamatdöntés előtt, ráadásul ma délután Ben Bernanke FED elnök is beszédet tart, valamint fél háromkor tengerentúlról a heti friss munkanélküliségi segélykérelmek száma is magára vonzza a befektetők figyelmét.

Az inflációs kockázatok erősödése ellenére ma még valószínűleg nem változtat irányadó rátájának szintjén az Európai Központi Bank. Ami kevésbé biztos, hogy az ülést követő sajtótájékoztatón elhangzik-e a közeli kamatemelésre utaló 'strong vigilance' kifejezés.

A Stoxx600 szélesebb piacokat lefedő indexe kis pluszt mutat, a szektorok versenyében a vegyipar és a technológiai szektor áll az élen, míg a média szektor szereplői ma lemaradóak.

Eközben Európában is tovább érkeznek a vállalatok negyedéves számai. Veszteséggel zárta az első negyedévet a Lufthansa - derül ki a társaság gyorsjelentéséből. A szektor számára egyébként is szezonálisan gyenge első negyedévben negatív hatással volt az eredményességre a japán katasztrófa, valamint az észak-afrikai és közel-keleti lázongások. A bevételek és a működési eredmény tekintetében közel a várakozásoknak megfelelő számokat közölt a légitársaság, a nettó eredmény alakulása viszont csalódást okozott az elemzői konszenzushoz képest. A részvények 0,5 százalékkal kerültek lejjebb a frankfurti parketten.

A Diageo brit alkoholtermékeket gyártó cége is közzétette első negyedéves értékesítési adatait, melyek 7 százalékkal magasabbak lettek, de elmaradnak a tavalyi év hasonló időszakában elért 12 százalékhoz képest. A részvények ennek ellenére 0,6 százalékkal kerültek feljebb. A versenytárs Pernod Richard jobb negyedéves számai viszont 1,6 százalékos pluszba segítették a cég papírjait.

A holland ING 2 százalékkal emelkedik az amszterdami parketten, miután a társaság nyilvánosságra hozta, hogy az első negyedéves profitja 12 százalékkal magasabb lett az egy évvel megelőző profitszámokhoz képest, felülteljesítve ezzel az elemzői várakozásokat.

Jó számokat jelentett az Adidas is, a sportszergyártó vállalattól 182 millió eurós profitot vártak, ezt meghaladó, 209 millió eurós eredményt jelentett a cég. A társaság részvényei már 3 százalék feletti emelkedést mutatnak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!