Az európai piacokon mérsékelt optimizmus volt megfigyelhető a délutáni órákban, és a tengerentúli tőzsdék is a pozitív tartományban nyitottak. A nap folyamán végig mérsékelt pluszban mozogtak a főbb indexek, a jó hangulat pedig zárásig kitartott, a Dow 0,3, az S&P 0,6, a Nasdaq pedig 0,9 százalékkal került feljebb. Igazán fontos piacmozgató hírek ma nem érkeztek, bár az némileg pozitívan hathatott, hogy megszületett a megállapodás az EU csúcson a következő hétéves költségvetési keretösszegről szóló megállapodás.

Az USA-ban a délután folyamán egyetlen makroadatot publikáltak, eszerint 2010. január óta a legkisebb, 38,5 milliárd dollárnyi hiány alakult ki tavaly decemberben az Egyesült Államok külkereskedelmi mérlegében. A piac 46 milliárdos deficitre számított a novemberi 48,6 milliárd dolláros adat után.

A hitelminősítő óriás, a Moody's is közzétette ma a negyedik negyedéves számait, melyben 33 százalékos növekedésről számolnak be a bevétel tekintetében, ami így 754,2 millió dollárt lett, szemben az előző év azonos időszakában elért 567,1 millió dollárral. A menedzsment optimista várakozásokat fogalmazott meg a 2013-as évre vonatkozóan.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!