A Mol 32 forinttal, 1,06 százalékkal 2990 forintra gyengült, 2,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 65 forinttal, 0,64 százalékkal 10 215 forintra erősödtek, forgalmuk 4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,83 százalékkal 484 forintra nőtt, forgalma 214,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 26 forinttal, 0,39 százalékkal 6706 forintra emelkedett, forgalmuk 1,9 milliárd forintot ért el.

A részvénypiac forgalma 9,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Debreczeni Csaba, az MKB Bank senior tőkepiaci elemzője az M1 csatornán elmondta, a magyar piac a nyitás után kicsit csökkenni kezdett, majd zárásra visszatért a nyitó szintre. A négy blue chip közül csak a Mol ára esett.

A forint árfolyama megtapadt kicsivel 311 felett, ugyanazt az utat követve, mint a BUX: a nyitás után kis forinterősödés jött, majd utána újból gyengülés. Megjegyezte, augusztus végétől sokat gyengült a magyar fizetőeszköz, akkor még 302 forint volt az euróval szemben. Úgy vélte, ezután oldalazás vagy kisebb forinterősödés jöhet.

A vezető nyugat-európai tőzsdék vegyesen zártak, a londoni és a párizsi index csökkenéssel, a frankfurti index pluszban fejezte be a napot. A New York-i tőzsdén vegyesen nyitottak a főbb indexek.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!