Pocsékul indult a nap New Yorkban

A szerdai stagnálást követően meredek gyengüléssel nyitottak a főbb tengerentúli tőzsdeindexek.
NAPI, 2011. június 23. csütörtök, 16:05
Fotó:

A pocsék csütörtöki kezdést a rossz amerikai munkaerőpiaci adat, az olajár jelentős csökkenése, valamint az eurózónás adósságválsággal kapcsolatos folytatódó aggodalmaskodás indokolhatja.

Az olaj árának csökkenése mögött pedig a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) bejelentése állhat, amely a líbiai termeléskiesés pótlására 60 millió hordónyit szabadít föl vésztartalékából júliusban.

Mindennek hatására a Dow Jones IA mutatója messze a 12 ezer pontos szint alá süllyedt közel 200 pontos eséssel, de az S&P 500 és a Nasdaq index is hasonló, másfél százalék körüli veszteséget mutatott a kereskedés első fél órája után.

A nyersolaj irányadó határidős jegyzése közel 6 százalékkal 90 dollár körüli szintre ereszkedett és az arany árfolyama is több százalékot süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK