Pofozgatták a forintot

Nem sok minden történt a forinttal csütörtökön, egy szűk sávban tologatták ide oda a magyar devizát.
NAPI, 2009. augusztus 13. csütörtök, 16:08
Fotó:

Nagyobb londoni szereplők szerdai pozíciózárásai folytatódtak csütörtök reggel is, így a magyar deviza jócskán 270 forint alá erősödött az euróval szemben, amit segített a jó nemzetközi hangulat is. A forint ennek hatására 267,45 forintig menetelt a délelőtti órákban. Érdekes volt, hogy a forint a kezdeti erősödés után elvált a lengyel zlotytól és gyengülni kezdett, ami valószínűleg betudható volt a rossz magyar bruttó hazai termék (GDP) adatnak - mondta Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizakereskedője.

Az elmúlt két nap korrekciója után egy szűk sávban 267,45 és 269,45 forint között mozgott a forint árfolyama csütörtökön a nap nagy részében. Délután a vártnál rosszabb amerikai adatok is gyengítették a régiós devizákat. A csütörtöki napból azonban nagyon nehéz következtetni arra, hogy mi lesz az irány az elkövetkező napokra - mondta Csajbók Róbert, az ING devizaüzletkötője. A hét utolsó előtti napján elég alacsony is volt a forgalom - tette hozzá az üzletkötő.

A nap végén a forint az euróval 269 forint környékén, a dollárral szemben 188,90 forinton, míg a svájci frankkal szemben 176,20 forinton állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK