Délután háromnegyed négykor már 4,43 százalékot esve 6,6 környékére zuhant a török líra dollárral szembeni árfolyama. A Portfolio csütörtökön 14:00-kor már arról írt, hogy közel 5 százalékos zuhanással belépett a 6,81-es dollárjegyzésig esett.

A portál arról is ír, hogy Erkan Kilimci, a török jegybank alelnöke távozni készül az intézménytől. A hírügynökségnek két névtelenül nyilatkozó forrás mondta el, hogy Kilimci, aki 2016. május 12-e óta tölti be a jegybank alelnöki tisztségét, állítólag a Török Fejlesztési Bank vezetőségi testületébe távozik.

A dél-afrikai rand árfolyama a csütörtök reggeli 14,35 rand/dolláros szintről felugrott a 14,65-ös kurzusig, ami több mint 2 százalékos esés.

A cseh korona tartja magát: alig 0,1 százalékos elmozdulással, 27,75-ös szinten van az euróval összehasonlítva. A lengyel zloty-euró árfolyam is csak 0,2 százalékkal gyengült. Most 2,96-os szinten áll.

A forint árfolyamában napközben nagyobb kilengések is voltak, 326,9 fölé is gyengült a reggeli 325,74-es kurzusról. Négy órafelé kisebb erősödéssel a reggeli szinthez képest 0,25 százalékkal gyengébben, 326,54-en állt az euróval szemben.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!