Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Volkswagen 70-75 milliárd eurós értékelést céloz meg a luxus sportkocsikat gyártó Porsche AG-ért a részleg tervezett tőzsdei bevezetése keretében – mondta egy, az ügyet ismerő személy a Reutersnek.

Az árazási sáv képezte az alapját a felügyelőbizottságban vasárnap zajló megbeszéléseknek. A Volkswagen várhatóan még hétfőn bejelenti a Porsche szeptember végére vagy október elejére tervezett tőzsdei bevezetésének ársávját.

Az értékelés a tőzsdei bevezetés részeként eladásra kerülő Porsche elsőbbségi részvények darabonkénti 76,50 és 82,50 euró közötti ársávját jelenti. Ez 8,7 és 9,4 milliárd euró (3300-3800 milliárd forint) közötti bevételt eredményezhet, ami a Refinitiv adatai szerint Németország történetének második legnagyobb tőzsdei bevezetését jelentené, és az értékelés felső határán a harmadik legnagyobbat Európában.

Az év tőzsdei sztorija lehet a Porsche

A tőzsdei tájékoztatót várhatóan hétfőn teszik közzé, ezt követően intézményi és magánbefektetők jegyezhetik a Porsche részvényeit.

A tőzsdei bevezetés részeként 911 millió Porsche AG részvényt 455,5 millió elsőbbségi részvényre és 455,5 millió törzsrészvényre osztanak fel. Csak az elsőbbségi részvények kerülnek a tőzsdére.

A Porsche SE, a Porsche és a Piech családok által ellenőrzött holdingtársaság, a Volkswagen legfőbb részvényese, már elkötelezte magát a törzsrészvények 25 százalék plusz egy darabjának megvásárlására, az elsőbbségi részvényekhez képest 7,5 százalékos felárral.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!