Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A China Three Gorges Corp. kínai állami cég 9,07 milliárd eurós ajánlatot tett. Az ázsiai vállalat 2011-ben már megszerezte az EDP 23 százalékos részesedését.

A CTG hétfő délelőtt azt ajánlotta, hogy részvényenként 3,26 eurót fizetne készpénzben, ami 5 százalékkal haladja a portugál vállalat pénteki záróárfolyamát.

Hétfőn az EDP árfolyama 9,32 százalék emelkedéssel, 3,400 eurón, azaz a kínai cég által ajánlott ár fölött zárt.

A Reuters jelentése szerint az Európai Unió nem tudja megakadályozni az esetleges ügyletet, a portugál kormány pedig támogatná azt. Piaci megfigyelők szerint a kínai cég emelni fogja a tétet.

Az EDP Portugália mellett több európai országban, Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban és Nagy-Britanniában, továbbá Brazíliában, Mexikóban és az Egyesült Államokban működik.

A cég tavalyi működési eredménye 1,1 milliárd euró volt, ennek mintegy 40 százaléka az alternatív energiatermelésből származott.

Az 1993-ban alapított CTG vállalat, amely a Jangce folyón a világ jelenleg legnagyobb vízierőművét építette meg, egyben a világ legnagyobb gátüzemeltetője is.

Képünk forrása: Pixabay

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!