Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) jelentése szerint a csütörtöki aukción a meghirdetett 50 milliárd forint helyett mindössze 45 milliárd forint értékben bocsátottak ki tizenkét havi lejáratú diszkontkincstárjegyeket. Az elsődleges forgalmazóktól 94,6 milliárd forint értékű ajánlat érkezett, ami azt jelzi, továbbra is érdeklődnek a hazai állampapírok iránt, ám a bankok hozamigénye magasabb az ÁKK által elfogadhatónak tartottnál. A dkj-ket 5,78 százalékos átlaghozam mellett értékesítette az Államadósság Kezelő Központ; ez a hozamszint 3 bázisponttal alacsonyabb az előző, január 21-iki aukción elfogadottnál, viszont továbbra is jelentősen magasabb, mint a másodpiaci hozamszint, amely szerdán 5,63 százalék volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!