A szolgáltatóipari beszerzési menedzserindex, amely alig cammogó amerikai gazdasági növekedést jelez, az ázsiai tőzsdézőket is elkedvetlenítette, s amint az ilyenkor lenni szokott, a befektetők elsősorban a nagy exportőrök részvényeitől próbáltak megszabadulni. A tokiói börzén ennek megfelelően a Sony, a Toyota és a Nissan vezette a vesztesek listáját, de lefelé vették az irányt a számítógép-ipari cégek részvényei is. Hongkongban ez utóbbiakhoz csatlakoztak a mobilbiznisz papírjai, míg a tajvani tőzsdén az ország elnökének a függetlenség kérdéséről szóló szavazási felhívása, illetve az e körül kialakult diplomáciai bonyodalmak is lefelé nyomták az árfolyamokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!