A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és a Stoxx Europe 600 index új rekordon, 0,18 százalékkal zárt magasabban hétfőn, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,14 százalékkal emelkedett.

Londonban 0,18 százalékkal végzett magasabban az FTSE-100 index, a párizsi CAC-40 index 0,24 százalékkal emelkedett 2000 szeptemberi csúcsra. Milánóban 0,16 százalékkal zárt magasabban a tőzsdeindex, a múlt héten elért 3 éves csúcs közelében. Madridban 0,83 százalékkal végzett magasabban a tőzsdeindex hétfőn, 16 havi csúcson. A frankfurti DAX index 0,13 százalékkal zárt alacsonyabban.

QP | Quality Placement

Az amerikai tőzsdék vegyes indexekkel fejezték be a hétfői kereskedést, a szerdai tőzsdenap pedig szintén vegyes indexekkel indult el az ázsiai piacokon. A kínai tőzsdeindexek az ünnep utáni napon csökkentek. Az európai nyitás előtt két órával a sanghaji tőzsdeindex 0,7 százalékkal állt alacsonyabban, a sencseni pedig 0,9 százalékkal. Hongkongban 0,8 százalékkal gyengült, Tokióban egy százalékkal erősödött a tőzsdeindex, a szöuli pedig 0,1 százalékkal emelkedett.

Az olajár emelkedik, miután csökkent annak a valószínűsége, hogy az Egyesült Államok és Irán között megindult tárgyalásoknak köszönhetően az iráni olajexport visszatérhet a világpiacra. Az európai kereskedési idő kezdete előtt két órával a Brent nyersolaj ára 0,32 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben hordónként 73,09 dolláron, a WTI ára szintén 0,32 százalékkal ment fel 71,11 dollárra.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!