Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szerdán hozza nyilvánosságra a Fed monetáris politikai döntéshozó testülete, a Nyíltpiaci Bizottság kétnapos kamatdöntő ülésének az eredményét és ezt követő legfrissebb makrogazdasági állapotfelmérését. A piac a jelenlegi irányadó kamatsáv 0,00-0,25 százalékon tartására számít, valamint az eszközvásárlási program havi 120 milliárd dolláros keretösszegének a változatlanul hagyására. Részleteket várnak ugyanakkor a gazdaságösztönző célú mennyiségi monetáris eszközök fokozatos kivezetésének ütemtervére vonatkozóan. Annál is inkább, mivel a legutóbb nyilvánosságra hozott makrogazdasági mutatók bonyolították azt a feltételrendszert, amelyre hivatkozva a Fed illetékesei korábban már jelezték a monetáris szigorítás küszöbön álló megkezdését.

Az olajárak szerdán is emelkedtek. Az amerikai nyersolajkészletek a vártnál nagyobb mértékben csökkentek az elmúlt héten, ami a készleteknek már a nyolcadik egymást követő heti csökkenését jelenti. A WTI ára 51 százalékkal, a Brent ára pedig 50 százalékkal áll magasabba az év elejinél.

Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára hordónként 71,72 dolláron 1,74 százalékkal állt magasabban a nemzetközi kereskedelemben, a Brent ára pedig 1,75 százalékkal ment fel 75,66 dollárra.

Az arany spot ára 0,04 százalékkal emelkedett 1775,33 dollárra unciánként, az eurót 0,04 százalékkal jegyzik erősebben 1,1728 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!