New Yorkban a DJIA-30 index 0,34 százalék, az S&P-500 index 0,23 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 0,27 százalék emelkedéssel kezdte a hétfői kereskedést.

Az előttünk álló héten a tőzsde legfontosabb tájékozódási pontja kedden a kiskereskedelmi forgalomra, valamint az ipari termelésre vonatkozó adat, továbbá szerdán és pénteken az építőipar állapotával kapcsolatos adat lesz.

Hétfői New York-i tőzsdenyitáskor Londonban a FTSE100 index 0,02 százalék, Frankfurtban a DAX30 index 0,26 százalék, Párizsban a CAC index 0,52 százalék pluszt jelzett.

Az amerikai piacok nyitásakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1 dollár (1,22 százalék) csökkenéssel, 81,17 dolláron állt.

Az arany ára unciánként 0,13 százalékkal (2,50 dollárral) 1869 dollárra süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!