New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,21 százalék, az S&P-500 index 0,14 százalék, a Nasdaq Composite index 0,08 százalék emelkedést mutatott.

Az árfolyamindexek elsősorban a kínai ipari feldolgozóipari aktivitás várakozáson felüli, csaknem három éve a legnagyobb mértékű novemberi élénkülését nyugtázták emelkedéssel. Novemberben hét hónapja első alkalommal jelzett élénkülést a kínai feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index.

Az elmúlt hét elején az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek első fázisú rendezésébe vetett remények rekordokra emelték az amerikai tőzsdeindexeket, a hongkongi fejlemények kapcsán azonban a hét második felében már veszteségek alakultak ki.

Az olaj ára emelkedett hétfőn, mivel az OPEC és a szervezeten kívül nagyobb olajtermelők egyes értesülések szerint az önkéntes termeléskorlátozás mértékének a növelését fontolgatják. A kínai ipari termelési aktivitás élénkülése is a kereslet várható növekedését vetítette előre. Az amerikai WTI nyersolaj ára piaci nyitáskor 1,98 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben 56,28 dolláron hordónként, a Brent nyersolaj ára pedig 1,72 százalékkal 61,52 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,22 százalékkal jegyzik erősebben 1,1040 dolláron, az arany spot ára 0,41 százalékkal 1457,88 dollárra emelkedett - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!