A határidős indexjegyzések és a tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a londoni FTSE-100 index 0,3 százalék, a frankfurti DAX 0,8 százalék, a párizsi CAC-40 index pedig 0,2 százalék emelkedéssel kezdheti a csütörtöki kereskedést - írja az MTI.

Szerdán gyenge kezdés után nyereséggel zártak az európai tőzsdék. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,19 százalékkal, a Stoxx Europe 600 index 0,17 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,35 százalékkal emelkedett. Londonban széles ingadozás után szerény 0,01 százalék nyereségen állt meg zárásra az árfolyammutató, a frankfurti tőzsdeindex 0,71 százalék nyereséget ért el, a párizsi tőzsdeindex pedig 0,31 százalékkal végzett magasabban. Madridban 0,12 százalék, Milánóban 0,46 százalék indexemelkedéssel zárt szerdán a tőzsde.

Csütörtök reggel az ázsiai tőzsdéken is nyereségben jártak az árfolyamindexek. Az európai kereskedés kezdete előtt mintegy másfél órával Tokióban két százalék feletti nyereséget mutatott a Nikkei225 index, a hongkongi Hang Seng másfél százalékos nyereségben járt, a tajvani és a szöuli indexek 1,3 százalékos pluszt mutattak, a sanghaji index pedig fél százalékosat.

Az olajár a szerdai széles ingadozás után csütörtökön kissé emelkedett. Szerdán a világpiaci olajár négy százalékot meghaladó emelkedés majd közel két százalékos csökkenés között ingadozott annak függvényében, hogy a piac éppen hogyan ítélte meg az Egyesült Államok és Irán között a fegyveres konfliktus kitörésének esélyeit.

Csütörtökön reggel a Brent nyersolaj ára 0,60 százalékkal állt magasabban a globális kereskedésben hordónként 65,83 dolláron, a WTI ára 0,64 százalékkal 59,99 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,13 százalékkal jegyzik erősebben 1,1117 dolláron, az arany spot ára 0,05 százalékkal unciánként 1554,97 dollárra csökkent. Az arany ára szerdán az amerikai-iráni konfliktus eszkalációjától tartva 1600 dollár felett is állt, hét éve az első alkalommal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!