A lendületes keddi New York-i növekedés nyomán erősödéssel zártak a vezető nyugat-európai részvényindexek, s az sem rontotta el az optimista hangulatot, hogy a tengerentúli mutatók gyengén kezdték a szerdai kereskedést. A pénzügyi ágazat részvényei a befektetői figyelem középpontjába kerültek, miután a Munich Re, a világ legnagyobb viszontbiztosítója a vártnál jobb első negyedéves eredménnyel rukkolt elő. A továbbra is magasan tanyázó olajár ezúttal nem vette el a vételi kedvet, bár a hányatott sorsú francia Alstom részvényei nagyot estek, miután a francia kormány elfogadta Brüsszel ultimátummal felérő feltételeit a gépipari csoport megmentése érdekében. A részvényeseket vélhetően nem nyugtatta meg, hogy a francia állam által birtokolt 300 millió euró értékű alárendelt kötvényt – tőkeemelési céllal – Alstom-részvényekre konvertálják. A frankfurti börzén a DAX-kosár tagjai közül a legnagyobb nyertes – az autópapírok lendületes drágulása mellett – a gumiabroncsokat gyártó Continental lett azt követően, hogy a cég vezérigazgatója kedvező áprilisi és májusi teljesítményről számolt be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!