Hiába volt nagy felfordulás a kelet-európai részvénypiacokon hétfőn Hodorkovszkij hétvégi letartóztatása miatt, a múlt heti esés után felfelé induló nyugat-európai és tengerentúli tőzsdeindexeket mindez cseppet sem zavarta. A Fed mai kamatdöntése előtti jókedvet csak fokozta New Yorkban a Bank of America bejelentése, miszerint felvásárolja a szintén USA-beli FleetBostont, így kevés az esélye, hogy a brit Barclay'sre is ajánlatot tesz. A bankfúzió nyomán a banki és brókerház-papírok látványos árfolyam-emelkedést produkáltak. Vállalati összeolvadásokat más szektorokban, főleg a technológiai ágazatban is bejelentettek. A hálózati biztonsági szoftverekkel foglalkozó Symantec megvásárolja az IT-szolgáltatásokat nyújtó On Technology-t, az SBC Computer Technology-t a rendszerintegrátor Ciber kebelezi be, az InterActive Corp. pedig a kanadai utazási cég, a Transat francia leányát, az Anyvay.com-ot olvasztja magába. Az erősödést a vártnál jobb amerikai ingatlanpiaci adat is megtámogatta, no meg a múlt hét végi zuhanást előidéző Microsoft-részvény pozitív korrekciója, s több elemző máris a bika piacot kezdte emlegetni. A Procter & Gamble látványos profitnövekedése csak csekélyke hatással volt a papír árfolyamára, ám ez is elég volt ahhoz, hogy napközben éves csúcsra emelkedjen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!