A Dow Jones végül 0,04 százalékkal nőtt és 9 323,002 ponton állt meg, a S&P-500 0,09 százalékkal 1 011,68 pontig jutott, míg a Nasdaq 0,11 százalékkal hízott és 1 668,44 ponton fejezte be a napot. Kedden a tengerentúli tőzsdemutatók megpihentek a hétfői rally után. A várakozásokkal jórészt összhangban lévő májusi amerikai inflációs adatok, illetve az egyesült államokbeli építkezési kedv élénkülése jó hírt jelentett ugyan, de ez nem adott elég lendületet az árfolyamoknak. A New York-i börzén kiemelkedő forgalmat produkáltak a Pfizer részvényei, a gyógyszerpapírok jegyzése azt követően lódult meg, hogy a cég közölte: az idén és jövőre egyaránt 16 százalékos profitnövekedésre számít. Az optimista prognózis a versenytársak megítélésének is jót tett, miközben az AT&T távközlési óriást az küldte meredek lejtőre, hogy a Merrill Lynch a befektetőknek a cég részvényeinek eladását javasolta. A piac a Lehman Brothersre is hallgatott, a brókercég elemzője szerint ugyanis az eddig a szektortársai teljesítményét alulmúló Microsoft rally előtt áll. Az Altria-részvényekre jótékonyan hatott, hogy a CSFB - a javuló fundamentumokra, a dohányipart fenyegető peres ügyek jelentette csökkenő nyomásra, illetve a dollár gyengülésének kedvező hatására hivatkozva - megemelte a cég éves nyereségére vonatkozó előrejelzését.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!