Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Átmeneti pozitív hatással lehet az OTP-re, hogy mérlegfőösszeg alapján róják ki a bankadót és csak két évre. Ez idén mintegy 40 milliárdos befizetést jelenthet - mondta Nyári Zsolt a KBC üzletkötője. Az elemzői modellekben, ahol hosszú távú teljesítményt számolnak ez nem okoz olyan jelentős változásokat, hogy felminősít hullámot indítson el, de trading lehetőség lehet benne, attól függően hogy a külföldi befektetők hogyan értékelik.
Nyári szerint ez csak átmeneti hatással lesz, és a külföldi trendek jobban fognak számítani, márpedig az elmúlt 4 nap eséssel telt.
Az 5300-as szint az OTP-nél kulcs, lefelé pedig az 5050 forint, ez alatt már rosszul nézne ki. 
A lassulásal kapcsolatos félelmek kezdenek beszivárogni a piacokra.
Az olajár és az olajszektor Amerikában ismét esett, de a Mol árfolyamát inkább a forint gyengesége veszélyezteti - nem tudott érdemben visszajönni 284 környékéről.
A Richterből az éves új csúcs után elfogyott a lendület, kritikus szinten van, 41500 alatt bármikor beszakadhat. És ha a vezető papír esik, mit fog csinálni a lemaradó - fogalmazott Nyári. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!