Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A frankfurti DAX 3,1 százalékos emelkedéssel köszöntötte az Ifo decemberi üzleti bizalmi mutatóját, de jelentősen, 2,7 százalékkal erősödött a párizsi CAC-40, a londoni FTSE-100-nak viszont meg kellett elégednie egy szerényebb, 1 százalékos plusszal. Kiemelkedtek a növekedési prognózisokra érzékeny papírok: a BMW 4, a Daimler 6, a Renault 6,3, a Peugeot pedig 6,4 százalékos szárnyallásba kezdett.

Az európai adósságválság javulására utaló jelek pedig a szokás szerint a pénzügyi szektort húzták felfelé. A BNP Paribas 6 százalékkal, a Deutsche Bank pedig 5,5 százalékkal került feljebb, és jelentős mértékben drágultak a spanyol bankok, így a Banco Santander és BBVA is. Az AstraZeneca 1,5 százalékot esett, a Bayer viszont 5 százalékot ugrott - mindkét papír mozgását a gyógykészítményeikkel kapcsolatos hírekek magyarázzák. A Deutsche Telekom fél százalékot esett, miután kiderült, hogy végleg kútba esett amerikai részlege eladásának terve.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!