Pozitív kezdés New Yorkban

A szerdai veszteséges zárás után a pozitív globális hangulatot követve indexemelkedéssel indult a kereskedés csütörtökön az amerikai értékpapírpiacokon - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. november 16. csütörtök, 15:45
Fotó: Pixabay

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,44 százalék, az S&P-500 index 0,38 százalék, a Nasdaq Composite index 0,54 százalék nyereséget mutatott.

Csütörtökön nyereséggel zárt az ázsiai tőzsdék többsége és erősödtek az indexek az európai piacokon is. Az amerikai tőzsdei befektetők bíznak abban, hogy a képviselőházban a héten már megszavazzák az adóreformot.

Az olaj ára csökkent, az amerikai WTI nyersolajé 0,40 százalékkal 55,11 dollárra, a 0,52 százalékkal 61,55 dollárra hordónként.

A dollár árfolyama és az arany ára kissé emelkedett. Az eurót 0,09 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1780 dolláron. Az arany határidős jegyzése 0,11 százalékkal ment feljebb a legközelebbi kontraktusra, unciánként 1279,14 dollárra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK