Pozitív kezdés New Yorkban

Az előző napi negatív zárás után szerény indexerősödéssel indult a kereskedés az amerikai értékpapírpiacokon csütörtökön - írja az MTI.
Szász Péter, 2018. február 8. csütörtök, 15:48
Fotó: Pixabay

New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,02 százalék, az S&P-500 index 0,03 százalék, a Nasdaq Composite index 0,19 százalék nyereséget mutatott.

Az amerikai tőzsdéken a pénteki és hétfői nagy árfolyamesés után kedden és szerdán szokatlanul szélsőséges ingadozással folyt a kereskedés, ami kedden erős pozitív, szerdán pedig negatív záráshoz vezetett. Az árfolyamkilengések mértékét követő VIX, a piac "félelmi indexe" a kedden ötven pont felett elért két és fél éves csúcsról szerdán már húsz pont közelébe húzódott vissza.

A pénteken indult nagy eséssel a DJIA-30 és S&P-500 indexek a hétfői kereskedés végére elveszítették az év eleje óta felhalmozott nyereségüket. A csütörtöki kereskedés kezdete előtt viszont a két index már 0,7 és 0,3 százalékkal állt év eleji értéke felett. A Nasdaq Composite 2,1 százalékkal erősebb év eleji értékénél.

Az olaj a péntek óta tartó esés után csütörtökön már a stabilizálódás jeleit mutatta: az amerikai kereskedés kezdetén a WTI nyersolaj ára 0,44 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben, hordónként 62,06 dolláron, a Brent viszont 0,15 százalékkal 65,41 dollárra csökkent. A Brent ára 65 dollár alatt is járt az amerikai és az északi-tengeri termelés növekedése miatt.

A dollár gyengült, az arany ára emelkedett. Az eurót 0,24 százalékkal jegyezték erősebben 1,2292 dolláron, az arany határidős jegyzése 0,30 százalékkal unciánként 1318,50 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK