Pozitív korrekció a hét végén

Több-kevesebb emelkedéssel zárták a pénteki kereskedést a nyugat-európai tőzsdeindexek, miután előző nap hatalmas esést kellett elkönyvelniük a félvezető-papírok lejtmenete miatt.
Kummer Krisztián, 2004. december 10. péntek, 18:01
Fotó:

A csütörtökön még meredeken zuhanó chippapírok pénteken némi pozitív korrekciót könyvelhettek el, s a szektor erősödése (benne az STMicro és az Infineon részvényével) nagyjából elég is volt ahhoz, hogy a vezető tőzsdei mutatók a pozitív oldalra kerüljenek. Az OPEC kvótán túli kitermelésének visszavonása nem okozott árfolyamnövekedést a nyersolaj-piacon, az olajpapírok azonban így is emelkedéssel fejezték be a napot. Az emelkedő acélárak az Arcelor árfolyamának tettek jót. A Footsie a kontinentális indexekkel szemben csak minimális emelkedést produkált, a Centrica-papír zuhanása ugyanis megpecsételte a sorsát: a közműcég profitriadót fújt, mivel a magas energiaárak hasznának jó részét elvitték.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK