Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az amerikai piacok lendülete már mérsékelten tükröződik az ázsiai kereskedésben, ahol visszafogottabb pluszok rajzolódnak ki, míg a határidős indexek érdemi előremutatást nem nyújtanak, ezért iránykereséssel indulhat a kereskedés a hétfői emelkedést követően. Ezzel azonos várakozásai vannak a magyar piacon is - mondta Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött elemzésében a kereskedés várható irányának alakulását azzal indokolta, hogy a nagyobb európai részvényindexek is a hétfői záróértékük körül indulhatnak.

Hétfőn új történelmi csúcson zárt a BUX, amelyet a Mol és a Richter húzott felfelé. A vezető részvények közül az OTP is új csúcson zárt hétfőn, bár a lendület mérsékelt volt. A bankpapír árfolyamában a potenciális ellenállási szint 14 500 forintnál, míg támasz 14 000 forintnál található.

A Mol jegyzése 3000 forint felett zárt, amennyiben ezt az elemző szerint sikerül megtartani, a következő ellenállás 3050 forintnál lehet, míg támasz 2950 forintnál húzódik. A Richter árfolyama átlépte a 6000 forintos szintet, az emelkedést továbbra is támogatják a társaság saját részvény vásárlásai, a következő fontosabb ellenállás 6200 forintnál található. A Magyar Telekom mozgásában nincs érdemi változás, továbbra is a 435 és a 445 forintos szintek határozhatják meg a távközlési vállalat árfolyamát - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 260,50 pontos, 0,59 százalékos emelkedéssel, 44 314,45 ponton, történelmi csúcson zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 13,6 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek a pénteki záráshoz képest. Az OTP napközben 14 380 forintig emelkedett, ami a papír eddigi legmagasabb árfolyama, de ennél alacsonyabb szinten zárt.

A Mol 32 forinttal, 1,08 százalékkal 3006 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 30 forinttal, 0,21 százalékkal 14 310 forintra nőtt, forgalmuk 7,2 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,50 forinttal, 0,11 százalékkal 442 forintra emelkedett, forgalma 122,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 70 forinttal, 1,18 százalékkal 6020 forintra nőtt, a részvények forgalma 3,9 milliárd forintot ért el.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!