New Yorkban a DJIA-30 index 0,2 százalék, a S&P-500 index 0,27 százalék, a Nasdaq Composite index 0,5 százalék nyereséget jelzett a kereskedés kezdetén. Az amerikai tőzsdei beszámolói szezon hagyományosan "első fecskéje", az Alcoa a nyitás előtt a vártnál alacsonyabb veszteségről számolt be, részvénye a tőzsdén kívüli jegyzésben erősödött.

Hétfőn az indexek a harmadik egymást követő kereskedési napot zárták veszteséggel. Az árfolyamokat a fokozódó globális gazdasági növekedési aggodalmak szorították le, kiegészítve a tőzsdei eredménybeszámolói periódus kezdetét általában megelőző óvatos pozíciófelvételek negatív hatásával. A DJIA-30 index 0,28 százalékkal 12 736,29 pontra, a S&P-500 index 0,16 százalékkal 1352,46 pontra, a Nasdaq Composite index pedig 0,19 százalékkal 2931,77 pontra csökkent.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!