Pozitív profitriadó a Humettől - esik a papír

A Humet Nyrt. 2007 első háromnegyedéves árbevétele és nyeresége jelentősen meghaladja a korábbi évekét, az előzetes adatok szerint az első kilenc hónap csoportszintű árbevétele 420,9 millió forintot tesz ki - idézte az MTI a társaság bejelentését.
NAPI Online, 2007. november 5. hétfő, 10:43
Fotó:

A növekedés oka, hogy a Humet első háromnegyedéves konszolidált adatai már tartalmazzák a Humet-PBC North America Inc. árbevételét és nyereségét is, amelyek a tavalyi bázis-adatokban még nem szerepeltek.

Az amerikai érdekeltség árbevétele 2007 első kilenc hónapjában 358,5 millió forint (2,02 millió kanadai dollár), a Humet Nyrt.-é 62,4 millió forint volt, ami összesen 420,9 millió forintot jelent.

A Humet 2006 első kilenc hónapjában 119 millió forint árbevétel mellett 38 millió forint adó utáni nyereséget ért el. A vállalat tavaly még nem készített konszolidált jelentést.

A Humet-PBC-North America nevű, élelmiszer-kiegészítőket forgalmazó cégben a Humet 106 millió forint befektetéssel 51 százalékos többségi tulajdonos lett az idén.

A Humet az idei háromnegyedéves gyorsjelentését várhatóan november 21-én teszi közzé.

A befektetők nem fogadták nagybevásárlással a cég bejelentését: a pozitív start után a papír háromnegyed 11-kor 2,3 százalékos veszteséggel 87 forinton forgott. Az elmúlt 12 hónap legmagasabb kurzusát szeptember elején produkálta a részvény, 137 forinton, míg egy éve még 60 forinton járt a jegyzés.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK