Kínában a tokiói záráskor még nyitva tartó két irányadó indexből a hongkongi Hang Seng 0,23 százalékos pluszban járt, a sanghaji tőzsde ugyanilyen arányú mínuszban. Határozottan emelkedett a tajvani és az indonéz tőzsde és az indiai Sensex index is.

Általános megkönnyebbülést hozott a részvénypiaci befektetők körében a nemrég indult, 2014 második negyedévi amerikai vállalati beszámolói szezon - mondta Fudzsivara Naoki, a tokiói Sinkin brókercég befektetési igazgatója. "A jó vállalati eredmények miatt csillapodtak azok a félelmek, amelyek szerint túlértékeltek a részvények a tengerentúlon" - mondta.

A héten - szerdán - Kína második negyedéves növekedése lesz a legfontosabb adat a kontinensen. A piac az első negyedévivel megegyező, 7,4 százalékos növekedést vár.

Emellett Ázsiában is feszült figyelemmel fogják követni az amerikai jegybankrendszer (Fed) elnökének, Janet Yellennek a szokásos féléves meghallgatását az amerikai szenátus pénzügyi bizottságában, amely magyar idő szerint kedd délután négy órakor kezdődik. A befektetők elsősorban arra kíváncsiak, mikor kezdheti meg az amerikai központi bank a 2008 decembere óta rekordalacsony, zéró közeli alapkamat emelését. Janet Yellen a közelmúltban elmondta: noha egyértelműen javult a munkaerőpiaci helyzet, több mutató - többek között a hosszú ideje munka nélkül lévők magas száma és a lassú bérnövekedés - is azt jelzi, hogy az amerikai gazdaságnak még szüksége van a Fed támogatására, vagyis az alacsony alapkamatra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!