Két órával zárás előtt a Dow Jones ipari átlag - 30 vezető iparvállalat indexe - 26 ponttal, 0,14 százalékkal nőtt. Az S&P 500 mutató nem egészen 3 ponttal, 0,12 százalékkal javult. Az IT-szektor válogatott részvényeit tartalmazó Nasdaq Composite index bő 16 ponttal, 0,31 százalékkal emelkedett.

Mindhárom indexet negatív tartományba lökte a magyar idő szerint délután négy órakor érkezett friss makroadat, az ISM intézet szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-indexe. A BMI hat és fél éves mélypontra süllyedt, lejtőre küldve a részvénypiacokat és - miután a befektetők a jegybanki kamatemelés további halasztódását olvasták ki az adatból - az amerikai dollárt.

A CME vállalatcsoport FedWatch szolgáltatása szerint a gyatra adat megjelenése után a szeptemberi amerikai alapkamat-emelés esélye 21 százalékról 15 százalékra zuhant, a decemberi emelésé nem egészen 51 százalékról 47 százalékra.

Miközben a dollár a padlón maradt - ennek jeleként az euró árfolyama 1,1160 dollárról hirtelen 1,1240 dollárig erősödött, magyar idő szerint este nyolc órakor 1,1260 dolláron állt - a részvényindexek két órán belül visszatértek az ISM-adat közlése előtti szintekre, sőt enyhén erősödtek.

Különösen jól szerepeltek a technológiai papírok. A Nasdaq Composite indexben a Facebook és az Amazon részvényárfolyamai rekordmagasságon is jártak, az S&P tíz indexéből hét erősödött, ezek közül a technológiai 16 éves csúcsra.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!